Gul Måne

Gul Måne

Tysta Leila och Leo Lindén har blivit inblandade i ett mord och behöver någonstans att ta vägen.

En mångbottnad och gripande lyrisk tragedi med referenser åt både Bonnie & Clyde och Romeo & Julia.

David Greig, dramatiker – föddes i Edinburgh 1969 och växte upp i Nigeria. Han har fått pjäser beställda och uppförda av bl.a. the Royal Court, the National Theatre och the Royal Shakespeare Company. Han är även verksam som översättare och har bl.a. blivit tilldelad Laurence Olivier Award for Best Revival 2004.

•••

”Anders Alnemark har hittat en varm och perfekt ton för den drygt timslånga iscensättningen …Alla på scenen är utmärkta … Pjäsen lyfter så småningom från realismen och blir ett drama där Leo och Leila genom en rad prövningar blir vuxna, en igenkännbar sagodramaturgi. Gul måne är en välskriven och mycket väl spelad road movie om flyktförsök, en skröna om två unga på vinglig och vilsen resa från barndom till vuxenliv.” – Lars Ring, SvD Läs hela recensionen »

”Gul Måne är fylld av aktuella teman som kändishysteri, självdestruktivitet, utanförskap, trasiga familjer och rasism. Dessa teman växer naturligt fram ur karaktärerna. Fängslande och engagerande.” – The Times

”Som en käftsmäll, förmedlas berättelsen om unga människors vingliga färd genom livet och hur de som blivit vuxna inte kanske fick det liv som de hade förväntat sig.” – Ann-Heléne Thörning, KLT Läs hela recensionen »

”En av de bästa nya pjäserna i år…" – The Times

2009-2010

Produktion:

Dramatiker: David Greig

Översättning: Felix Alnemark

Regi: Anders Alnemark

Musik: Anders Nyström

Scenografi: Anna Sigurdsdotter

Ljusdesign: Erik Westerlund

Kostym: Maria Lundqvist och Jessica Svensson

Medverkande:

Leo Lindén: Robert Fransson / Alexander Öhrstrand

Tysta Leila: Hedda Gullander / Maryam Moghaddam

Berättare: Cecilia Ljung / Bodil Granlid

Billy Larsson, Frank: Pär Andersson / Yngve Dahlberg / Peter Parkrud

Fotograf: Martin Skoog